Argentijnse Asado Workshop op locatie

De Argentijnse Asado is anders dan de Nederlandse barbecue. Het eten is het excuus; het gaat over het samenzijn met vrienden, familie en de talloze verhalen. En daar dan ook de tijd voor te nemen, met muziek, gesprekken, spelletjes en natuurlijk het lekkerst bereide vlees. Dit is de cultuur van de Argentijnse barbecue, el Asado. In Argentinië zeggen ze dan ook ‘el asado lo hace uno y lo hacemos todos’ wat betekent ‘een asado is zowel het werk van één persoon als van velen’. Een Argentijnse Asado draait om het samen zijn.

De Argentijnse Asado wordt verzorgd door de Asador. Dat ben jij dus. Jij bereid de lekkerste stukken vlees om na afloop alle lof van je gasten te ontvangen die heerlijk hebben genoten van jouw asado kunsten. En daar doet de Asador het voor, dat maakt hem blij!

Maar hoe word je een echte Asador? Door een Asado workshop te volgen bij D’Argentijn.

Wil je leren barbecueën op de Argentijnse manier of je barbecue kunsten vergroten en leren omgaan met een Parrilla (Argentijnse barbecue). Of simpelweg een leuke en leerzame tijd hebben met een groep vrienden tijdens een workshop. Dat kan bij D’Argentijn.

Wie is die D’Argentijn?

Dat is José.

José is geboren in Buenos Aires, Argentinië, waar hij het barbecueën met de paplepel ingegoten heeft gekregen.

In de jaren 70 is hij door de liefde naar Nederland gekomen. En hoewel hij Nederland omarm heeft, heeft hij een aantal Argentijnse tradities niet losgelaten.

Het houden van een lekkere Asado, mate drinken (Argentijnse kruidenthee), truco spelen en het genieten van Argentijnse lekkernijen omringt door familie en vrienden zit er nog helemaal in.

José is geen chef-kok, maar heeft een enorme passie voor barbecueën en weet heel veel van Asado’s en alle soorten vlees. Zijn jarenlange ervaring heeft hij samengebracht om zijn liefde voor de Asado met jou te delen.

Workshop

Duur: ± 4 uurtjes.

De verschillende aspecten van Asado komen aan bod: onder meer historie, het vuur maken en te onderhouden, de gaartijden, technieken om het vlees te snijden en allerlei andere handige tips. Zoals het leren meten van de temperatuur van de Parilla en het vlees zonder gebruikt van een thermometer.

De workshop begint met lekker hapjes, zoals de traditionele empanada (Argentijnse pasteitje) en je leert de lekkerste chimichurri (Argentijnse saus) maken.

Bereiden en eten van verschillende soorten vlees (ook vlees dat je waarschijnlijk nooit eerder hebt gegeten) en waar je alle ingrediënten kan kopen. Ook bijzondere recepten om jou vegetarische en veganisten vrienden te verassen met smaakvolle gerechten.

Een onvergetelijke dag waar gezelligheid, leren en proeven bovenaan staat. Na deze workshop ben jij een echte Asador en kan je vrienden en familie verassen met heerlijke gerechten en lekker, mals en sappige stukken vlees.

Kosten

De kosten zijn € 45 per persoon (exclusief dranken) plus reiskosten.

Een Argentijnse workshop is ideaal voor 10 tot 15 personen, grotere groepen is mogelijk.

Wij komen graag op locatie? Bij ons op locatie in Den Helder ook mogelijk.

Neem gerust contact op om een afspraak te maken: info@nuke-bbq.com

Hopelijk tot snel.

Saludos van D’Argentijn.