Nuke Delta - Open

De Ñuke Delta kost € 1.399,-
incl. pook en schep

DELTA: AUTHENTIEK ARGENTIJNSE
BARBECUE MET UNIEKE FUNCTIES

Deze op de Gaucho’s geïnspireerde barbecues zijn met zorg handgemaakt door ambachtslieden bij Ñuke in Argentinië. Deze barbecue heeft een uniek ontwerp en unieke functies, waardoor je resultaten kunt creëren die zelfs de meest ervaren chef-kok of avontuurlijke barbecuefanaat zullen verrassen. Hiermee kun je in je eigen achtertuin gegrild voedsel maken boven open vuur op de Argentijnse manier!

Zuid-Amerikaanse landen staan ​​bekend om hun uitzonderlijke stijl van barbecueën, Argentinië is daarvan de meest bekende. Het dateert uit het midden van de 18e eeuw toen de Guacho’s (cowboys) zich ‘s avonds na een zware dag op de pampa’s bij het vuur verzamelden voor warmte en om hun eten te koken. Een tijdloze traditie die een comeback maakt en nu beschikbaar is voor jouw plezier in je eigen achtertuin!

BELANGRIJKE KENMERKEN VAN DE DELTA

Vuurhaard (Brasero)

De Delta heeft een aparte vuurhaard waarmee je (hard)hout en/of kolen kunt verbranden. Omdat het houtskool of de sintels door het rooster van de vuurhaard vallen, kan de warmte worden verspreid onder het grillrooster waar en wanneer je die nodig hebt. Dit geeft meer controle over de hitte en tevens is er een vaste vuurbron die voor een constante aanvoer van hete kolen zorgt. Je kunt hierdoor meerdere soorten vlees tegelijkertijd (bij verschillende temperaturen) bereiden.
Nuke Delta - Closed

Grillrooster (Parrilla)

De Delta heeft een grillrooster met een afmeting van 65cm x 60cm. Het rooster is gemaakt van met porselein bekleed rond ijzer, wat de warmte meer vasthoudt.

Grillplaat (Plancha)

De optionele stalen grillplaat (plancha) is ideaal voor het bakken van kleine en gevoelige (bij)gerechten, zoals groenten of aardappeltjes. Deze kan op zowel het rooster geplaatst worden of direct op de vuurhaard voor maximale hitte.

Hoogteverstelling

De Delta heeft een verstelbare hendel aan de zijkant waarmee het grillrooster naar een hogere of lagere positie kan worden verplaatst, zodat de afstand van de grill tot het kolenbed gemakkelijk en gecontroleerd geregeld wordt.

Vuurvaste stenen

De bodem en zijkanten van de Delta zijn bekleed met vuurvaste stenen, waardoor de warmte gelijkmatig over de barbecue verdeeld wordt.

Deksel

De Delta heeft een deksel om de temperatuur te beïnvloeden.

Pook en schep

Met de meegeleverde pook en schep kunnen men de hete houtskolen en sintels gemakkelijk verplaatst worden.

Verwarmingslade

Onderin de Delta is een warmhoudlade, een perfecte plek om brood warm te houden tot het tijd is om te eten. Het kan ook worden gebruikt als opslag voor de meegeleverde pook en schep.

Mobiliteit

De Delta wordt geleverd met een eigen kar, uitgerust met grote zwenkwielen, waardoor hij gemakkelijk naar de gewenste plek kan worden verplaatst. Onderaan de kar bevindt zich een houten rek dat wordt gebruikt om voorwerpen zoals zakken kolen of hout in op te bergen. De bovenkant kan ook apart op een vaste plek geplaatst worden.

Accessoires

Nuke Delta - Hoes
Nuke Delta - Burning